Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 02-06-2019 Black Cat Biscuit

Promo Artiest 02-06-2019 Black Cat Biscuit

Biography

Dit keer is onze Promo-artiest gekozen door Mike Vallens: ‘Black Cat Biscuit

Geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ gebracht door vijf gedreven muzikanten!

Yasser (Six-pack, Wood & Roses) is uw gastheer met een in alcohol doortrokken blues stem die toch met vaste hand zijn swingende gitaar en de rest van de band leidt. Patrick ‘Pat Alley’ Indestege (Big Mama’s Kitchen, Rhythm Bombs, Elmore D) op contrabas vormt met Jeffrey Gijbels (Belgium’s Got Talent, Festeyn) op drums een vertrouwde rhythm section die swingt als een tiet!

Stanley Patty (Doctor Rhythm, Phil Bee and the Buzztones, Rhythm Bombs, The Loveveins) is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen in de Benelux, zijn sound is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek.

Mr Mark Sepanski (the Monday Lovers, Six-pack) blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom.

De groep werd geselecteerd voor de Belgian Blues Challenge-finale in 2017 en won de Belgian Blues Challenge in 2018.

Hun eerste album ‘That’s How The Cookie Crumbles‘ is 22 februari 2019 uitgebracht en is echt ’n aanrader!

Invloeden van West Coast Swing, Shuffle, Jazz, Boogie, rauwe Slide en Texas Blues, om er maar een paar te noemen, zijn ontegensprekelijk in hun muziek aanwezig. Daar boven op vormt het schrijven en vertolken van eerlijke nummers, die recht uit het hart komen, de rode draad bij Black Cat Biscuit. Die impuls is zo sterk, dat het publiek deze energieke vibes ervaart. Zelfs al is blues niet ‘your cup of tea’, toch zal je er zeker door gegrepen worden! Dus, leun lekker achter over, hou je aan je sokken vast en geniet van elke seconde!

Leden band

vocals, guitar: Bart ‘Yasser’ Arnauts

harmonica: Mark Sepanski

Guitar: Stanley Patty

Upright bass / electric Bass: Patrick ‘Pat Alley’ Indestege

drums / percussion: Jeff ‘junior’ Gijbels

Meer info:

https://www.blackcatbiscuit.com/

https://www.facebook.com/Black-Cat-Biscuit-1644778472464666/

Spring naar toolbar