Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 03-03-2019 After Forever

Promo Artiest 03-03-2019 After Forever

Biography

Dit keer heeft The Doctor de promo-artiest gekozen: ‘After Forever‘.

Alhoewel ‘After Forever‘ niet meer bestaat, heeft deze band wel degelijk grote invloed gehad zowel op de Nederlandse als internationale muziekgeschiedenis.

Opgericht in 1995 als deathmetal band, veranderde hun stijl in 1997 nadat Floor Jansen als leadzangeres werd aangetrokken.

Haar stemgeluid, maar ook het flirten met elementen uit de klassieke muziek bepaalde vanaf toen grotendeels de muziekstijl van After Forever die ook wel wordt omschreven als Symfonic Metal of Progressive Metal.

Pas in 2000 kwam het eerste officiële album uit, ‘Prison of Desire’, waarop ook Sharon den Adel, toen zangeres van Within Temptation, als gast meezingt op het laatste nummer.

Het oeuvre van After Forever wordt gekenmerkt door een afwisseling van ballads en meer stevige nummers, maar altijd symfonisch.

In 2007 kwam het vijfde album uit met dezelfde naam als die van de band, ‘After Forever’, wat tevens zeer toepasselijk was aangezien dit album alle voorgaande stijlen en muziekinvloeden combineert. Het is ook hun meest toegankelijke en verkochte album, dat ook voor mensen die worden afgeschrikt door de term “metal” zeer goed luisterbaar is.

In februari 2009 kondigde de band hun afscheid aan.

Gitarist en oprichter Mark Jansen verkaste naar de tevens Nederlandse band Epica

terwijl Floor Jansen vanaf oktober 2012 leadzangeres bij Nightwish is.

 

https://www.facebook.com/afterforever/

Spring naar toolbar