Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 08-07-2018 Sam Smith

Promo Artiest 08-07-2018 Sam Smith

Biography

Dit keer ’n bekende Promo-artiest ‘Sam Smith’ gekozen door onze DJ Orlando Blue & Annelies

 

Samuel Frederick (Sam) Smith (Bishop’s Stortford, 19 mei 1992) is een Britse singer-songwriter. Hij werd wereldwijd in 2012 bekend door het nummer Latch (met Disclosure). In Nederland werd Smith bekend in 2013 door zijn hit La La La (met Naughty Boy) die in de Top 40 nummer 4 bereikte. Zijn eerste solonummer dat de Nederlandse Tipparade haalde was Money On My Mind. En ook “Stay with me” en “I am not the only one” zijn erg bekend geworden. In 2015 zong hij de James Bond-titelsong “Writing’s On The Wall” voor de film Spectre.

Smith groeide op in de Britse hoofdstad Londen. Hij kreeg zangles van onder anderen jazz-zangeres Joanna Eden.

Smith was in 2012 voor het eerst te horen in de single Latch van Disclosure. In februari 2013 kwam Smith’s eerste eigen single, Lay Me Down, uit. Dit nummer haalde geen internationale noteringen, maar de zanger haalde in eigen land plaats 46. Smith brak pas echt door toen hij in juni 2013 een hit scoorde met La La La, in een samenwerking met Naughty Boy. In het Verenigd Koninkrijk en in Italië werd deze single een nummer 1-hit. In negen andere landen, waaronder in Nederland, behaalde de single een top 5-notering. In mei 2014 kwam Smiths debuutalbum In the Lonely Hour uit, waarop ook Lay Me Down te beluisteren is. Ten promotie van dit album bracht Smith de single Money On My Mind uit. Dit nummer werd een nummer 1-hit in Engeland en Schotland. In Nederland kwam het nummer in eerste instantie niet hoger dan plaats 11 van de Tipparade, maar het kwam zeven weken later alsnog in de Top 40.

Smith kwam in mei 2014 uit de kast in een interview met “The Fader”, waarin hij toegaf dat zijn debuutalbum ging over het feit dat een vriend waar hij verliefd op was, niet verliefd op hem was.

In een interview met 4Music, vertelde Smith over zijn worsteling met zijn obsessief-compulsieve stoornis. “Ik heb eigenlijk heel erge OCD, en het wordt steeds een beetje erger op het moment,” zei hij. “Ik moet kranen controleren … voordat ik het huis verlaat, om zeker te zijn dat ik alles gecontroleerd heb in geval het overstroomt.”

Spring naar toolbar