Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 12-05-2019 10 Rogue

Promo Artiest 12-05-2019 10 Rogue

Biography

Deze promo-artiest is gekozen door Jo-Anne Forrest; “10 ROGUE”

10 Rogue is een echte internationale band met leden uit zowel België als Zuid-Afrika.

Deze nieuwe alternatieve metalband is ontstaan ​​uit de muzikale vriendschap van de doorgewinterde songwriters Jon Buckley en Vincent Weynen die tieners en vrienden waren in Zuid-Afrika.

Hoewel het paar sindsdien aan het schrijven en co-schrijven is, besloten ze medio 2014 om op een meer geconcentreerd niveau samen te werken en bassist Stan Verfaillie toe te voegen. In het najaar van 2014 werd 10 ROGUE voltooid toen zanger Peter Evrard zich bij de groep voegde. De band blinkt uit met een eigen mix van metal-rock, gemengd met zware riffs, diepe grooves en melodieuze zang. Voeg dat toe aan die duidelijke klassieke metal roots en een stevige focus op moderne melodieuze hardrock en je hebt een dynamische, getalenteerde samenwerking

In maart 2015 ging 10 ROGUE een samenwerking aan met het Indie-label, EMP. Het team had de diensten van de beste Belgische producer en multi-instrumentalist Tom Lodewyckx in dienst en bracht in september 2015 hun eerste single en video, ‘Know Better’, uit. Op het moment van schrijven heeft ‘Know Better’ meer dan 10 000 YouTube-hits gehad , en werd regelmatig gespeeld op meer dan 160 internetradiozenders over de hele wereld.

In januari 2016 brachten ze hun tweede single en video “Dark Angel Princess” uit. Opnieuw gebruikmakend van Tom Lodewyckx op drums en eindmix, de video is wereldwijd bekend geworden, genereert meer dan 10 000 hits en geeft de band geen andere mogelijkheid dan maak een fysieke live band, die al is geboekt voor toekomstige optredens.

Fireforce powerhouse-drummer, Christophe De Combe, werd toegevoegd om de line-up af te ronden, samen met gitaarwizz-boy Zan Geeraerts.

In juni 2016 brachten zij hun derde single en video uit: “I am the light” .

Tijdens het werken aan hun debuutalbum hebben ze hun vierde video “Love Hate” uitgebracht.

Sindsdien zijn er nog 3 video’s uitgebracht. “Erased” dat werd opgenomen tijdens de UK Tour, “When ya down” and “Unscathed” .

Midden september 2017 verscheen het debuut-album “SERPENTINE” dat op BUT in het VK werd uitgebracht!

01    Erased.
02    Amphetimine.
03    Dark Angel Princess.
04    Disappear You.
05    Get Myself Free.
06    I Am The Light.
07    Know Better.
08    Unscathed.
09    Love Hate.
10    You’re Killing Me.
11     Some Day.
12    Dysfunctional.
13    When Ya Down.

In de nasleep van hun tournee in het Verenigd Koninkrijk besloten Christophe en 10 ROGUE hun samenwerking stop te zetten en Bruno Goedhuys sloot zich aan bij de band.

In 2018 moest Bruno helaas weer de band verlaten en werd vervangen door Steve Vanderperre .

De nieuwste toevoeging aan de band is Daniela Hurtado . Ze voegt extra razende high-end vocals toe.

Bandleden:

Vincent Weynen, gitaar

Zan Geeraerts, gitaar

Stan Verfaillie, bas

Peter Evrard, Vocals

Steve Vanderperren, drums

Daniela Hurtado, vocals

 

Facebook: https://www.facebook.com/10rogue/

Spring naar toolbar