Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 17-03-2019 Ten Sharp

Promo Artiest 17-03-2019 Ten Sharp

Biography

Deze promo-artiest is gekozen door Dexter: “Ten Sharp”.

Ten Sharp is een Nederlandse band bestaande uit Marcel Kapteijn (zang) en Niels Hermes (keyboard). De band werd in 1984 opgericht en scoorde het jaar erop bescheiden hits met de nummers “When The Snow Falls” (door sommigen vergeleken met de Britse band Talk Talk) en Japanese lovesong.

In 1991 kende Ten Sharp internationaal succes had met de hit “You”. Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met “Rich Man”. In 1992 werd de band voor hun internationale succes onderscheiden met de Conamus Exportprijs.

Ten Sharp is blijven optreden, maar brengt geen nieuwe muziek meer uit. Uitzondering is het nummer “Maybe” dat in 2016 tot stand kwam in het programma Ali B op volle toeren in ruil voor een Nederlandstalige bewerking van “You” door rapper Cho. Opmerkelijk was dat de band mocht optreden tijdens de Slavjanski Bazaar, een groot festival in Wit-Rusland waar normaal alleen bekende Oost-Europese artiesten voor worden uitgenodigd. De zanger treedt ook alleen op maar dan onder pseudoniem Lucky Fella.

http://www.tensharp.com/

https://www.facebook.com/TenSharpOfficial/

Spring naar toolbar