Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 17-06-2018 3 Doors Down

Promo Artiest 17-06-2018 3 Doors Down

Biography

3 Doors Down is een Amerikaanse rockband, afkomstig uit Escatawpa, Mississippi. 3 Doors Down bestaat uit Brad Arnold, Todd Harrell en Chris Henderson. De band had een tijd geen vaste drummer, maar maakte gebruik van studiodrummers en vrienden die mee toerden, zoals drummer Daniel Adair, die later lid werd van Nickelback. Voormalig Puddle of Mudd-drummer Greg Upchurch werd in 2005 als drummer lid van de band.

De nummers van 3 Doors Down variëren van stevige rock (Let Me Go) tot krachtige ballades (Landing in London, gemaakt in samenwerking met Bob Seger).

3 Doors Down brak in 2000 door met de single “Kryptonite”, een nummer dat verscheen op het album The Better Life. Op dat album staan verder ook de singles “Loser”, “Duck and Run” en “Be Like That”. Op de bonus cd van de special edition van het album staan verschillende live tracks en de clips van “Loser” en “Duck and Run”. “Be Like That” wordt ook gebruikt in de film American Pie 2.

Het liedje “When I’m Gone” van hun volgende album, Away from the Sun, was het meest gespeelde liedje van 2003. Het meest gedraaide liedje van 2004 was “Here Without You”, van hetzelfde album. Hun derde album kwam op 8 februari2005 uit. De naam, Seventeen Days, duidt op het aantal dagen waarin het album gemaakt is. “Let Me Go” was de eerste single van dat album.

Op 19 april 2013 is Todd Harrell, de bassist, gearresteerd nadat hij betrokken was bij een dodelijk ongeval in Nashville. Harrell gaf toe dat hij gedronken had en hij had ook verschillende medicijnen bij zich.

In 2016 tourt de band met hun Us and the Night tour door onder andere de Verenigde Staten en Europa.

Bandleden

Brad Arnold – zang

Chet Roberts – gitaar

Justin Charles Biltonen – basgitaar

Chris Henderson – gitaar

Greg Upchurch – drums

In de loop der jaren zijn er wat verschuivingen geweest van bandleden. Zo had de band een andere drummer tijdens hun “Away from the Sun”-tour. Chet Roberts heeft bandlid Matt Roberts vervangen nadat deze de band verliet wegens gezondheidsproblemen. Justin Charles Biltonen heeft Todd Harrel vervangen. Hij was betrokken bij een dodelijk ongeluk, terwijl hij onder invloed was van drank en drugs. Door de aanklachten mocht hij de staat niet verlaten en was hij genoodzaakt uit de band te stappen.

https://www.3doorsdown.com/#!/

https://www.facebook.com/3DoorsDown/

Spring naar toolbar