Promo Artiest 23-12-2018 Heidevolk

Promo Artiest 23-12-2018 Heidevolk

Biography

Dit keer heeft Jo-Anne Forrest de promo-artiest gekozen: ‘Heidevolk’.

Heidevolk is een Nederlandstalige Folk-/Vikingmetalband. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Al hun liederen zijn voorzien van Nederlandse teksten, met uitzondering van vier nummers: “Vulgaris Magistralis”, wat een cover is van Normaal en in het Achterhoeks wordt gezongen, en “Vinland”, “Immigrant Song”, “In the Dutch Mountains”, “Rebel Yell”, “A Wolf in my Heart” en “The Alliance”, die in het Engels worden gezongen.

Bij een aantal nummers gebruikt Heidevolk traditionele folkinstrumenten zoals de viool. Kenmerkend voor hun optredens is de decoratie van het podium met zwaarden en schilden om het Vikingelement van de band extra te benadrukken. Heidevolk zingt over diverse thema’s, waaronder koning Radboud, de natuur, en de god Wodan.

De laatste paar albums van Heidevolk zou je redelijk voorspelbaar kunnen noemen. Meerstemmige folklore-songs met Nederlandse teksten over Nederlandse sagen en mythen, waarbij je bij een lekker kampvuur en wat bier of mede in de hand uitstekend kan wegdromen naar tijden van weleer.

Dit zesde album van het Gelderse gezelschap is getiteld ‘Vuur Van Verzet’.
In eerste instantie borduurt de band op dit album voort op hetzelfde geluid als zijn voorgangers (Velua en Batavi). Toch staat Heidevolk niet stil in zijn ontwikkeling. Zo treffen we een Engels nummer aan in de vorm van A Wolf In My Heart, horen we al een ietwat uitgebreide gitaarsolo in ‘Onverzetbaar’ en is ‘Britannia’ een song waarbij de nadruk meer ligt op de gitaren in plaats van de zang.

Waar Heidevolk redelijk eentonig genoemd kon worden, laat de band op ‘Vuur Van Verzet’ horen nog volop in ontwikkeling te zijn en een fris, divers geluid weet te brengen. Laat je niet foppen door de eerste singels die de platenmaatschappij naar buiten heeft gebracht.

Releasedatum: 12-01-2018

Tracklist:
01. Ontwaakt
02. A Wolf in My Heart
03. Onverzetbaar
04. Yngwaz zonen
05. Britannia
06. The Alliance
07. Tiwaz
08. Het oneindige woud
09. Gungnir
10. Woedend
11. Het juk der tijd
12. Drink Op De Nacht (Bonus Track)
13. Een Wolf In Mijn Hart (Bonus Track)

Huidige leden
Joost den Vellenknotscher (Joost Westdijk) – drum (2002 – heden)
Rowan Roodbaert (Rowan Middelwijk) – basgitaar (2006 – heden)
Kevin Vruchtbaert (Kevin Olinga) – gitaar (2011 – heden)
Lars Nachtbraeker (Lars Vogel) – zang (2013 – heden)
Jacco de Wijs – zang (2015 – heden)
Koen Vuurdichter (Koen Romeijn) – gitaar (2016 – heden)

https://www.heidevolk.com/
https://www.facebook.com/heidevolkofficial/

Spring naar toolbar