Share this page on:

Twitter Facebook Pinterest

Promo Artiest 25-8-2017 Sweet Bourbon

Promo Artiest 25-8-2017 Sweet Bourbon

Biography

Sweet Bourbon: nieuwe CD “Night turned into Day”

De Nederlandse band Sweet Bourbon werd opgericht begin 2014. Leden van het eerste uur zijn Martijn Cuypers (drums) en Chris Janssen (gitaar).

Na enige bezettingswisselingen werd de line -up definitief met het aantrekken van Willem van der Schoof (toetsen), Roeland van Laer (bas) en René van Onna (leadzang). Om de sound wat smeuïger te maken trok Sweet Bourbon twee achtergrondzangeressen aan: Marjolein de Buijzer en Eudia Purperhart. Zij zijn te horen op de in 2015 opgenomen live-cd ‘Live at Trianon’. Zij stopten met de backings door drukke werkzaamheden waarna Sweet Bourbon in Sonja Walters en Suzan Wattimena puike vervangers vond. Wat later voegde Laura van der Vange zich bij de band en ontpopte zich als een prima stand-in Bourbonnette.

“Night turned into Day”
Sweet Bourbon & the Bourbonnettes maakt muziek die gerust gekwalificeerd mag worden als ‘a new blues sound’. De leden komen uit diverse muzikale richtingen en dat is te horen op het tweede album ‘Night turned into Day’ dat geheel uit eigen werk bestaat. Behalve de bluesy basis van een aantal nummers, zijn ook invloeden te horen uit de rock-, funk-, soul- en pophoek.

Behalve de Sweet Bourbonsongs speelt de band ook bewerkingen van klassiekers uit diverse stromingen. Lynyrd Skynyrd, the Allman Brothers en Humble Pie worden met veel passie en originaliteit uitgevoerd.

“We hebben hier te maken met een gedreven band die hun songs vol passie spelen. Op deze nieuwe cd vind je allemaal eigen nummers van de band. Het zijn er elf in totaal en voorzien van de nodige variatie. ‘Sweet’ klinkt de muziek in geen geval. Dit is meeslepende, bij vlagen ruige blues en de band is ook erg bedreven in gevoelige, slepende bluestracks.”

Night Turned Into Day:

1. 2nd Wallstreet

2. Texas Woman

3. Cool Down

4. Blue Wonder

5. Kicked Me Out

6. I Don’t Care

7. This Year’s Destination

8. Got To Say Goodbye To You

9. Blinded

10. Swan

11. Enfants Terribles

Spring naar toolbar