Promo Artiest 30-06-2019 Pulse

Promo Artiest 30-06-2019 Pulse

Biography

Deze Promo-Artiest is gekozen door Nonny: “Pulse

“Pulse” is de rocksensatie uit Doetinchem en bestaan sinds 2010. De band, bestaande uit zes gedreven vrienden en spelen eigen werk. De muzikale nadruk wordt gelegd op catchy songs die een balans hebben tussen herkenbare melodieën, pakkende teksten en een ‘in your face’ britse rocksound. Het zal je dan ook niet verbazen dat het eigen werk van Pulse geïnspireerd is door Oasis, Stereophonics en Foo Fighters. Van kleine melodieuze ballads tot vol gas rock ’n roll; Dat is aan deze heren goed besteed.

Sinds eind 2017 voegde Ron File zich toe aan de band en dit heeft de band meer identiteit gegeven. De nummers van Pulse borduurt voort op invloeden van helden als Noel Gallagher, Dave Grohl, Kelly Jones, maar bovenal heeft de band een sterk eigen geluid. Het rauwe stemgeluid van frontman Tom Wonnink en de vette gitaarsound welke uit de fullstacks brullen zijn puur. Alle registers worden open getrokken om van elk nummer een hit te maken.

Op het podium komen de nummers van Pulse volledig tot z’n recht. De energie spat van het podium af, direct vanaf het eerste nummer. Het is dan ook niet voor niets dat Pulse al op veel podia is verschenen. Zij gaven shows weg in zalen als de DRU, Metropool, het Amphion, The Waterhole, op festivals waaronder Julianapop, Paaspop, Hootchie Koe, Parkparade, Sneeuwpop, Broekrock, Weidepop, Marktpop, Pigpop, Brummelpop, etc. Pulse bewijst hiermee dat ze ook op grote podia thuis horen.

Maar ook in de studio weten de jongens van wanten. In verschillende studio’s heeft Pulse een EP en een album opgenomen. Vanaf de zomer van 2018 zijn ze wederom de studio ingegaan om een 3e album op te nemen.

E.P. Fade the Fame (2012)

Album Made of Stone (2014)

Album Six Ways From Sunday (2019)

Dit laatste album is alleen digitaal te verkrijgen via streamingdiensten zoals Spotify en iTunes.

Vrijdag 28 juni was de presentatie van “Six Ways From Sunday” in muziekcafé Merleyn te Doetinchem, waarvan Tom Wonnink sinds vorig jaar april de nieuwe eigenaar is.

Dit album is alleen voorzien van zelf geschreven nummers. Zodat je een prima idee krijgt waar deze band voor staat. Deze band wil heel graag vaker in het land optreden en zijn te boeken via: 06 48482647

Bandleden:

Tom Wonnink, akoustische gitaar, zang

Jordy Loos , drum, zang

Dusan Reljic, electrisch gitaar, zang

Maarten Tijdink, electrisch gitaar, zang

Thijs Ritzer, basgitaar

Ron File, saxofoon en Keyboard

Meer info:

https://www.facebook.com/pulsedoetinchem/

https://www.pulse-rock.com/

Spring naar toolbar